Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію


*********
Опитування
Опитування

Чи берете Ви участь у галузевих виставках?

Виставки
Виставки

23-25 лютого 2012 р.

м.Одеса, Морський вокзал ,

13-15 березня 2012р.

Міжднародний виставковий центр, Броварський пр-т,15, м.Київ, Україна,

04 - 06 квітня 2012 р.

Україна, Київ,
Виставковий центр "КиївЕкспоПлаза", вул. Салютна 2 Б

04 - 06 квітня 2012 р.

Україна, Київ,
Виставковий центр "КиївЕкспоПлаза", вул. Салютна 2 Б

24-26 квітня 2012 р.

Міжнародний Виставковий Центр (Броварський проспект,15, м.Київ, Україна) ,
Новини
ЗАПРОШУЄМО ВАС ПЕРЕДПЛАТИТИ «Харчовик» та спеціалізовані видання «М’ясна індустрія», «Пекарня та кондитерська» і двічі на місяць отримувати різнопланові, оперативні, ділові новини про...

Спалах африканської чуми свиней зафіксований в Курській області Росії, поширення захворювання загрожує кільком сусіднім регіонам, у тому числі і Україні.

Більше новин за тегами
Статті

Одним із передових методів підвищення харчової цінності борошна є використання сухої пшеничної клейковини (СПК). Це не лише білковий збагачувач борошна, а й натуральний наповнювач,...

Більше статей за тегами
347
02.12.2010р.
Соціально важливі харчі подешевшають - АМКУ
Антимонопольний комітет зобов'язав 10 найбільших торговельних мереж знизити роздрібні ціни на молочні продукти і м'ясо птиці адекватно зменшенню оптових цін виробниками, з якими укладені договори на поставку цієї продукції. Торговельні мережі повинні знизити роздрібні ціни, зокрема, на молоко, сметану, вершкове масло, твердий сир і м'ясо птиці. Крім того, вони сприятимуть укладанню прямих контрактів щодо реалізації такої продукції з безпосередніми виробниками, утримуючись від економічно необгрунтованого підвищення цін.

Як повідомили УКРІНФОРМу в АМКУ, вимоги висунуті до ЗАТ "Фуршет", ВАТ "Мегамаркет", ВАТ "АТБ-маркет", "ПАККО-холдинг", Торго-промислової корпорації "Fozzy Group", ТОВ "ЕКО", "Metro Cash & Carry Україна", ТОВ "Фудмаркет", ТОВ "Ашан Україна" і ТОВ "Адвентіс".

Представники торговельних мереж публічно зобов'язалися виконати рекомендації Комітету і повідомили про початок роботи з перегляду цін.

"Антимонопольний комітет розраховує, що споживачі вже найближчим часом зможуть відчути зниження цін на соціально важливі для них продукти харчування. Це стосується і ситуації в регіонах, де працюють наші територіальні відділення. Ми здійснимо моніторинг ринку і перевіримо виконання своїх вимог. Якщо ж супермаркети після зниження оптових цін виставлятимуть продукти за старою роздрібною ціною, ми розглядатимемо це як зловживання ринковою владою", - зазначив в.о. голови відомства Юрій Кравченко.

Проведений аналіз ситуації показав, що об'єктивних причин для зростання цін на м'ясо птиці та молочні продукти немає.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, раніше Комітет висував вимоги до 11 виробників молочної продукції та 10 постачальників охолодженого м'яса птиці, аби вони привели оптово-відпускні ціни до економічно обгрунтованого рівня і не допускали їх безпідставного підвищення.

На вимоги АМКУ вже відреагували ТОВ "Управляюча компанія "Терра Фуд", ТОВ "Данон", ТОВ "Юнімілк", ДП "Мілкіленд-Україна", ВАТ "Звенигородський сироробний комбінат" і ВАТ "Миронівський хлібопродукт".

Джерело: Аграрний сектор України

Теги та ключові фрази
амку продукти харчування, моніторинг цін на продукти харчування у львові, моніторинг цін на продукти харчування Львів, ашан у львові 2011р., Моніторинг цін на продукти у Львові, моніторинг цін на продукти харчування на 2011 рік у львові, соціально важливі харчі, харчова промисловість, моніторинг цін продуктів харчування у львові на 20.01.2011р, b контакті
Більше новин за тегами


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку



Коментарів немає, будьте першими та розпочніть дискусію


   



 Реклама: |
При використанні матеріалів посилання на www.harchovyk.com (для інтернет ресурсів з гіперссилкою) обов'язкове.