Закрити

  Авторизация

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію
Выставки
Выставки

Международная специализированная выставка кондитерской и хлебопекарной промышленности,
Украина, Киев, Выставочный Комплекс "АККО Интернешнл"

14-16 октября 2014 года

VII Международный форум,
ВЦ «КиевЭкспоПлаза» (Украина, г. Киев, ул. Салютная, 2-б)
Новости
«Продсервіс-ІР» ─ відома компанія в Україні, яка займається переробкою вітчизняної плодово-овочевої сировини і продукції з її використанням. Про продукцію компанії ми запросили...

Більше 250 Мереж, Постачальників та Експертів ринку на 6-й щорічній практичній конференції «PrivateLabel®-2014, обговорять актуальні шляхи розвитку Private Label партнерства в рамках ЕКСПЕРТНИХ ДИСКУСІЙ,...

Більше новин за тегами
Статьи

Одним із передових методів підвищення харчової цінності борошна є використання сухої пшеничної клейковини (СПК). Це не лише білковий збагачувач борошна, а й натуральний наповнювач,...

Більше статей за тегами
90
19.08.2014р.
Україна на 14% наростила експорт товарів до ЄС
Автономні торговельні преференції Європейського Союзу засвідчили конкурентоспроможність української продукції, адже завдяки ним експорт товарів з України до Європи у 2014 році зріс на 14%, повідомляє «Урядовий портал».

ро це повідомив директор департаменту європейської інтеграції Мінекономрозвитку В’ячеслав Цимбал, відповідаючи на запитання журналіста телеканалу «ТВі».

«Ці автономні торговельні преференції – чудова нагода продемонструвати спроможність нашого експорту. Звичайно, що основні переваги отримають ті експортери, які вже протягом останнього часу присутні на ринку Європейського Союзу. На сьогодні вже маємо чудовий результат – майже 14% нарощення експорту до країн Європи», — зазначив він.

За словами експерта Міністерства, у поточному році найбільшими були поставки до Євросоюзу металургійної та сільськогосподарської продукції з України, ці галузі вже протягом багатьох років стабільно користуються попитом у країнах ЄС.

«Основними статтями нашого експорту є металургійна продукція, сільське господарство, частина устаткування, яке постачається на ринок Євросоюзу; зернова група товарів зовсім не викликає занепокоєння, — аби був у нас добрий врожай. Увесь час, в принципі, ми підтримуємо свій валовий продукт за рахунок сільського господарства. Адже, починаючи з 2008 року, коли Україна набула членства у СОТ, постійно нарощуємо експорт продукції сільського господарства на зовнішні ринки, тобто, вона до підписання Угоди користувалася попитом, і після підписання ще більше користуватиметься», — зауважив директор департаменту євроінтеграції.

Також В’ячеслав Цимбал відзначив виробників курятини, які вийшли на ринки ЄС завдяки модернізації виробництва і на сьогодні здатні повністю забезпечити потреби Євросоюзу в українському експорті птиці.

«Усі ми чудово знаємо, що в Євросоюзі досить суттєві вимоги до безпечності продукції, це стосується і промисловості, і харчової промисловості. Яскравий приклад: протягом останніх трьох-чотирьох років наші виробники курятини зробили все можливе, щоб вийти на ринок Європи, і досягли якості й безпечності продукції, яка відповідає європейським вимогам. Наші виробники курятини майже повністю заповнили квоту, яка була надана в рамках автономних торговельних преференцій», — підкреслив експерт.

Директор департаменту європейської інтеграції підсумував: через скасування мита на продукцію українського виробництва, що призводить до відчутного здешевлення вітчизняних товарів, вона стала значно привабливішою для європейського імпортера.

«Поставте себе на місце імпортера — і ви в будь-якому випадку захочете економізувати свої затрати. Якщо ви, наприклад, сплачували 10% імпортного мита, а зараз не сплачуєте, — звісно, вам вигідніше піти на український ринок, взяти цю продукцію в Україні й у такий спосіб мінімізувати свої затрати», — зазначив В’ячеслав Цимбал.

Джерело: Agravery.com

Теги и ключевые фразы

Більше новин за тегами


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Добавить в закладки Підписатись Версия для печати



Комментариев нет, будьте первыми и начните дискуссию


   



Предложения, которые могут Вас заинтересовать
Більше пропозицій за тегами
 Реклама: |
При использовании материалов ссылка на www.harchovyk.com (для интернет ресурсов с гиперссылкой) обязательна.