Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію
 






Опитування
Опитування

Якої інформації на нашому порталі Вам би хотілося бачити більше?

Новини
Найнеобхіднішим продуктом життєдіяльності організму є вода. Вода джерело життя і здоров'я людського організму. Крім того, невід'ємними товарами дому та офісу є корисні напої такі, як смузі...

Ваш продукт вартий визнання! Тому запрошуємо усіх виробників якісних продуктів харчування та напоїв до участі українському міжнародному дегустаційному конкурсі, який пройде 26.01.2021р.

Більше новин за тегами
Статті

Одним із передових методів підвищення харчової цінності борошна є використання сухої пшеничної клейковини (СПК). Це не лише білковий збагачувач борошна, а й натуральний наповнювач,...

Більше статей за тегами
785
29.01.2018р.
Світові ціни на рис різко підвищилися

Ціни на рис у трійки найбільших його світових експортерів — Індії, Таїланду та В'єтнаму — в останні кілька тижнів різко пішли вгору.

Про це повідомила заступник генерального директора Інституту кон'юнктури аграрного ринку (РФ) Ірина Глазунова, передає ukragroconsult.

Так, згідно з даними на 25 січня 2018 року, тонна рису з Індії коштує $446 проти $408 на 7 грудня 2017 року, рису з Таїланду — $444 проти $403, з В'єтнаму — $425 проти $403 відповідно.

«Вплив Індії, Таїланду та В'єтнаму на цінову кон'юнктуру світового ринку рису надзвичайно великий. Їх сукупна частка в світовому експорті в даний час перевищує 60%», — уточнила Глазунова.

У 2017 році частка Індії серед найбільших світових експортерів рису склала 25,6%, Таїланду — 21,9%, В'єтнаму — 13,7%. У 2018 році ці частки оцінюються в 26%, 22,1% і 14,1% відповідно.

«Основна причина бурхливого зростання цін азіатських експортерів — агресивні закупівлі з боку Бангладеш, Індонезії і Філіппін, — вважає вона. — Бангладеш в 2014-2015 роках взяв курс на самозабезпеченість рисом. Однак у 2017 році був змушений повернутися в табір великих світових імпортерів у зв'язку із загибеллю посівів через повені».

У 2018 році країна, як очікується, продовжить купувати значні обсяги рису. Як уточнила Глазунова, в 2017 році Бангладеш імпортував 2,2 млн тонн рису проти 35 тис. тонн роком раніше. Цього року імпорт може скласти 1,6 млн тонн.

Що ж стосується Філіппін та Індонезії, то ці країни активно імпортують рис у зв'язку з необхідністю відновлення виснажених внутрішніх запасів.

Джерело: Agravery.com

Теги та ключові фрази

Більше новин за тегами


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку





   



Пропозиції, що можуть Вас зацікавити
Більше пропозицій за тегами

При використанні матеріалів посилання на www.harchovyk.com (для інтернет ресурсів з гіперссилкою) обов'язкове.