Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію
 






Опитування
Опитування

Якої інформації на нашому порталі Вам би хотілося бачити більше?

Новини
Найнеобхіднішим продуктом життєдіяльності організму є вода. Вода джерело життя і здоров'я людського організму. Крім того, невід'ємними товарами дому та офісу є корисні напої такі, як смузі...

Ваш продукт вартий визнання! Тому запрошуємо усіх виробників якісних продуктів харчування та напоїв до участі українському міжнародному дегустаційному конкурсі, який пройде 26.01.2021р.

Більше новин за тегами
Статті

Одним із передових методів підвищення харчової цінності борошна є використання сухої пшеничної клейковини (СПК). Це не лише білковий збагачувач борошна, а й натуральний наповнювач,...

Більше статей за тегами
1041
20.02.2017р.
Україна виробляє лише 40% рису від внутрішньої потреби

Власним виробництвом рису Україна забезпечує 40% від внутрішньої потреби.

Про це в інтерв’ю Agravery.com розповів директор Інституту рису НААН Володимир Дудченко.

«Власним виробництвом ми забезпечуємо 40% рису від внутрішньої потреби. Зібрали минулоріч близько 50 тис. тонн зерна з площ у 12 тис. га, середня залікова урожайність була на рівні 57 ц/га. Найбільші площі наразі зосереджені на Херсонщині – понад 7,5 тис. га. Лідерами з виробництва та площ є наш ДПДГ "Інститут рису" із площею у 1,5 тис. га, другі ― підприємство "Маяк" з Одещини, що має 1,2 тис. га», ― розповів Дудченко.

За його словами, основним завданням на сьогодні є забезпечення України 100% українським продуктом. Проте, законодавчі перепони та невпевненість виробників у завтрашньому дні не дають цього зробити.

«Українське рисівництво як галузь на сьогодні забуте, ми хіба що отримуємо нижчий тариф на воду ― вартість подачі утричі менша, ніж під інші культури. Проте ми рук не складаємо, скоріше навпаки ― розвиваємось наперекір обставинам», ― зауважив директор Інституту рису НААН.

Він додав, що рисівництво можна розвивати неа лише в південних областях.

«Це абсолютний міф, що потенціал у рисівництві має лише південь, Одещина чи Херсонщина. Насправді ареал значно більший», ― сказав Дудченко.

«Вже третій рік поспіль ми займаємось впровадженням технології вирощування рису на краплинному зрошенні за схемою "соя-рис-кукурудза-рис". Це дає можливість отримувати у господарствах під 100 тонн рису з одного га. Для того, аби максимально наблизити практику до світових стандартів ми працюємо іще з одинадцятьма країнами, які уже мають подібний досвід. Минулого року ми у Інституті навіть проводили міжнародний семінар, на який з’їхались фахівці, що займаються цією проблематикою, із Бразилії, Японії, Туреччини, Ізраїлю», ― розповів експерт.

Джерело: Agravery.com

Теги та ключові фрази

Більше новин за тегами


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку





   



Пропозиції, що можуть Вас зацікавити
Більше пропозицій за тегами

При використанні матеріалів посилання на www.harchovyk.com (для інтернет ресурсів з гіперссилкою) обов'язкове.