Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію
 






Опитування
Опитування

Якої інформації на нашому порталі Вам би хотілося бачити більше?

Новини
Найнеобхіднішим продуктом життєдіяльності організму є вода. Вода джерело життя і здоров'я людського організму. Крім того, невід'ємними товарами дому та офісу є корисні напої такі, як смузі...

Ваш продукт вартий визнання! Тому запрошуємо усіх виробників якісних продуктів харчування та напоїв до участі українському міжнародному дегустаційному конкурсі, який пройде 26.01.2021р.

Більше новин за тегами
Статті

Одним із передових методів підвищення харчової цінності борошна є використання сухої пшеничної клейковини (СПК). Це не лише білковий збагачувач борошна, а й натуральний наповнювач,...

Більше статей за тегами
2006
04.11.2014р.
Ціновий рекорд: попит на «біле золото» перевищив пропозицію

Площі під рис на Херсонщині зменшилися на сімсот гектарів через місячне запізнення подачі води на плантації у Каланчацькому районі на адміністративному кордоні із окупованим Кримом.

Спішно будували відгалуження від Північно-Кримського каналу, та не встигли вчасно, і найбільш нетерплячі власники деяких «чеків» засіяли їх ярим ячменем та кукурудзою. Збирання врожаю також розтяглося аж до листопаду через проливні дощі. Та й врожайність культури низька  — 60-65 центнерів з гектару, тоді як у минулі роки і по 78-80 ц/га вдавалося отримати. Однак насправді сумувати в аграріїв Таврії підстав немає: чи не вперше за всі роки новітньої української незалежності попит на «біле золото» перевищив пропозицію. До того ж, ціну дають рекордну!

«Влітку за кілограм рисової крупи заледве сім гривень давали  — менше собівартості. Та потім оптові закупівельні ціни пішли вгору, і під кінець жовтня стабілізувалися на рівні 11-11,5 гривень за кілограм, — задоволений директор Інституту рису НААН України (Скадовський район Херсонщини), кандидат сільськогосподарських наук Володимир Дудченко.  — При цьому роздрібні ціни на крупу навряд чи будуть вищими від 12-12,5 гривень за кілограм. Адже більше половини попиту на рис в Україні покривається за рахунок імпорту, а його вартість на світовому ринку коливається в межах 650-1000 доларів США за тонну. Тож конкуренція перешкодить намірам трейдерів надміру завищувати ціну  — задорогий товар не купуватимуть. Хіба що курс долара у нас знову «підстрибне», і комерсанти знову кинуться переписувати цінники», пише «Голос України».

Факт. Оптові закупівельні ціни на рисову крупу  у Херсонській області останні три роки постійно зростають. У 2012 році вони становили 4,2-4,5 гривень за кілограм, нині  — майже втричі більше.

Джерело: Agravery.com

Теги та ключові фрази

Більше новин за тегами


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку





   



Пропозиції, що можуть Вас зацікавити
Більше пропозицій за тегами

При використанні матеріалів посилання на www.harchovyk.com (для інтернет ресурсів з гіперссилкою) обов'язкове.