Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію
 






Опитування
Опитування

Якої інформації на нашому порталі Вам би хотілося бачити більше?

Новини
Найнеобхіднішим продуктом життєдіяльності організму є вода. Вода джерело життя і здоров'я людського організму. Крім того, невід'ємними товарами дому та офісу є корисні напої такі, як смузі...

Ваш продукт вартий визнання! Тому запрошуємо усіх виробників якісних продуктів харчування та напоїв до участі українському міжнародному дегустаційному конкурсі, який пройде 26.01.2021р.

Більше новин за тегами
Статті

Одним із передових методів підвищення харчової цінності борошна є використання сухої пшеничної клейковини (СПК). Це не лише білковий збагачувач борошна, а й натуральний наповнювач,...

Більше статей за тегами
3290
05.03.2012р.
В Україні подорожчають соки
Соків українці споживають усе менше. Торік виробництво натуральних скоротилось на 6 %. До 277 тисяч тонн. На такі продукти у населення коштів не вистачає. Бо дорожчають. Стримувати ціни заводи не можуть. Не компенсують збитків.

Українці почали менше пити соків. У середньому споживають 11 літрів за рік. Вп'ятеро менше, ніж у Європі. Тож заводи скорочують виробництво. Власне напої роблять з концентратів. Екзотичні або цитрусові - імпортують. Вони – не дешеві, - Український Бізнес Ресурс.

 



Катерина Васіна, аналітик аграрного ринку: "Начали производить нектары. Часть сокового вещества от 20 до 50%. Все остальное – это вода, сахар, лимонная кислота. Да, он дешевле значительно. Есть возможность экономии. Но потребление таких соков не для всех интересно".

Бо ті, хто стежить за здоров’ям – вживають натуральні соки. Найбільше - томатний. Ці підприємці стверджують: їхня продукція – зі справжніх помідорів. За трилітрову банку просять 15 гривень. Гурт - трохи дешевше.

Сергій Фесюн, керівник напрямку з продажу соків: "До кінця цього року, а можливо й наступного року ціна буде такою. Купують оптові покупці навіть для дитячих садків. В місяць у середньому взимку продається біля тисячі банок".

Виробляють овочеві соки й одесити. Городину вирощують самі. На 3-х тисячах гектарів землі. Врожай торік був дуже добрий. Отже, зростання цін на продукцію їм якось вдалось стримати. За літр морквяного правлять 5 гривень.

Сергій Зенич, представник компанії, що виробляє соки: "У нас, конечно, есть динамика цены. Мы поднимаем цену на продукцию, если на неё есть большой спрос. Если есть куда и потребитель готов платить чуть больше. Но мы пытаемся поставить самые низкие цены".

А ось на свіжих фрешах населення економить. у 2011-му попит зменшився на 20-30 %. Щоправда, ті в кого кошти є – у задоволенні собі не відмовляють.

"Яблука, морква та цитрусові. Саме із цих вітамінів найчастіше готують фреші. Приміром, щоб отримати склянку такого знадобляться 2-3 невеликі яблука та морква. В кафе така смакота коштуватиме від 12 гривень"

Утричі дорожче - фреш із лайму. Дуже популярний сік із паростками пшениці. За 30 міліграмів напою доведеться викласти 27 гривень.

Катерина Загребельна, менеджер з реклами компанії, що виготовляє фреші: "Это как такая маленькая cgдоза здоровья. Люди пью, натощак. Он очень полезный. Его смешивают с овощными соками. Особенно часто с морковным. Очень интересный и необычный вкус у него".

Серед найдорожчих – гранатовий. Фахівці кажуть: літр натурального коштуватиме 250 гривень. Це у кафе. Якщо купувати на ринках – буде дешевше. Його там теж зроблять просто на ваших очах.

Давід Канкава, продає гранатовий сік: "Это зависит от граната. Сколько он будет стоить. Сейчас гранаты стоят по 35 гривен за килограмм, можно и покупать. И выдавить натуральный сок. Сделать все хороше".

Виробники соків усі надії покладають на ЄВРО-2012. Сподіваються, під час чемпіонату, попит на напої в Україні збільшиться. Їх вартість теж. Експерти кажуть: до кінця року продукція може подорожчати мінімум на 10 %.

Теги та ключові фрази
сік паростків пшениці відгуки, подорожчання консервації та соків в Україні 2014р, Соків українці споживають усе менше. Соків українці споживають усе менше., Чи подорожчає сахар 2012 р., сік з паростків пшениці відгуки
Більше новин за тегами


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку





   



Пропозиції, що можуть Вас зацікавити
Більше пропозицій за тегами

При використанні матеріалів посилання на www.harchovyk.com (для інтернет ресурсів з гіперссилкою) обов'язкове.