Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію
 






Опитування
Опитування

Якої інформації на нашому порталі Вам би хотілося бачити більше?

Новини
Найнеобхіднішим продуктом життєдіяльності організму є вода. Вода джерело життя і здоров'я людського організму. Крім того, невід'ємними товарами дому та офісу є корисні напої такі, як смузі...

Ваш продукт вартий визнання! Тому запрошуємо усіх виробників якісних продуктів харчування та напоїв до участі українському міжнародному дегустаційному конкурсі, який пройде 26.01.2021р.

Більше новин за тегами
Статті

Одним із передових методів підвищення харчової цінності борошна є використання сухої пшеничної клейковини (СПК). Це не лише білковий збагачувач борошна, а й натуральний наповнювач,...

Більше статей за тегами
3487
17.12.2010р.
Українцям не вистачає грошей на органічні харчі

Попит на органічні продукти харчування набирає оберти популярності і кількість шанувальників.

Як відзначають учасники ринку, фактичний обсяг продуктів, вирощуваних у країні без використання пестицидів і хімдобрив, в цілому або по окремих культурах оцінити складно, пише видання "Экономические известия".

Врожайність на "органічних" угіддях, природно, нижча, тому, ймовірно, частка цих продуктів у валовому зборі сільгосппродуктів не перевищує 1%.

У натуральному вираженні це може означати валовий збір, наприклад, органічних овочів в Україні на рівні 30-40 тис. тонн.

Велика частина сертифікованих продуктів, виготовлених на території Україні, йде на експорт.

Труднощі існують і на законодавчому рівні. У зв'язку з тим, що в Україні не прийнятий закон про органічне виробництво, в країні немає правил, згідно з якими здійснювалась би сертифікація виробників органічної продукції.

Таким чином, на сьогоднішній день органи сертифікації орієнтуються на європейські правила сертифікації та маркування.

Також мало уваги цьому сегменту приділяють і торгові компанії.

За різними оцінками, річний обсяг світового ринку органічних продуктів складає від 40 до 50 млрд. доларів. Середні темпи зростання складають від 7% до 10%.

Щорічно під органічне сільське господарство в світі приділяється дедалі більше земель.

Зараз в Європі це понад 5 млн. га, в Північній Америці - 1,5 млн., в Австралії - близько 10 млн. га.

У розвинених країнах вже сформувався ринок органічних продуктів, в кожному великому супермаркеті є широкий вибір, дуже поширені "магазини здоров'я", впроваджені чіткі норми сертифікації та маркування.

Наприклад, в Британії в 2009 році три з чотирьох родин в тому чи іншому кількості купують органічні продукти харчування.

У Європі сформувалися повноцінні ринки органічної продукції в таких сегментах, як овочі та фрукти, молоко і молочні продукти, дитяче харчування, органічний текстиль, сільськогосподарська сировина для переробки - передусім зернові культури.

Згідно з останніми даними Міністерства сільського господарства США, на органічні продукти припадає 3% від загального обсягу ринку, а в країнах ЄС цей показник коливається від 2% до 7%.

Японія є лідером органічного ринку серед країн Азії.

Щорічно збільшується попит на органічні продукти в Китаї, Сінгапурі, Малайзії та Індії внаслідок збільшення платоспроможності споживачів.

Наприклад, органічний ринок в Індії за останні два роки зріс на 200%.

Визначити ситуацію в Україні неможливо через відсутність гарантій покупки саме органічної їжі.

У нас за обіцянку "органічності" продукту можуть "попросити" і вдвічі, втричі дорожче.

Згідно з результатами дослідження, проведеного компанією Appleton Mayer, велика частина - 60%, українців у великих містах України готові купувати екологічно чисті товари, навіть за умови, що їх вартість буде вище вартості стандартних товарів.

І лише 16% заявили, що їх не цікавлять такі товари.

Найбільше респондентів готові купувати подібні продукти вищі за вартістю стандартних на 10% -25% і 25% -40%.

Одночасно експерти Appleton Mayer з'ясували, що тільки 38% респондентів в Україні задоволені якістю продовольчих товарів.

Таким чином, екологічно чисті товари можуть бути гідною альтернативою стандартним товарах в Україну, при тому що попит на них починає поступово зароджуватися.

Найбільш актуальні для 39% респондентів екологічно чисті м'ясо та м'ясна продукція, для 36% - молоко і молочна продукція, для 29% - овочі і фрукти, а для 16% - хлібобулочні і макаронні вироби.

Джерело: Економічна правда

Теги та ключові фрази
чого не вистачае украинцям, уддупвп, обладнання для пекарень, харчова промисловість, продукти


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку





   



Пропозиції, що можуть Вас зацікавити
Більше пропозицій за тегами

При використанні матеріалів посилання на www.harchovyk.com (для інтернет ресурсів з гіперссилкою) обов'язкове.