Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію
 






Опитування
Опитування

Якої інформації на нашому порталі Вам би хотілося бачити більше?

Виставки
Виставки

12-14 березня 2019 року

Україна, Київ,
Виставковий центр "КиївЕкспоПлаза", вул. Салютна 2Б

4-5 квітня 2019 року

1-й Міжнародний еко-марафон ,
Міжднародний Выставковий Центр (МВЦ) м.Київ, Броварськой пр-т, 15

10-12 квітня 2019 р.

Україна, Київ,
Міжднародний Выставковий Центр (МВЦ) м.Київ, Броварськой пр-т, 15

10-12 вересня 2019 р.

Україна, Київ,
Київ, МВЦ, Броварський п-т, 15

10-12 вересня 2019 р.

Міжнародна спеціалізована виставка кондитерської промисловості,
Київ, МВЦ Броварський проспект,15

10-12 вересня 2019 р.

Спеціалізована виставка хлібопекарської промисловості,
Київ, Міжнародний виставковий центр

17-19 вересня 2019 року

Міжнародна Спеціалізована Виставка,
м.Київ ВЦ "КиївЕкспоПлаза" (вул. Салютна, 2-Б)

17 - 19 вересня 2019

Міжнародна спеціалізована виставка ,
м.Київ ВЦ "КиївЕкспоПлаза" (вул. Салютна, 2-Б)
Новини
1-й Міжнародний Еко-марафон «Еко-упаковка – погляд у майбутнє», організаторами якого є Громадська організація «Сила якості» та Компанія Фортіус Кволіті Груп.

Україні варто зосередитись на розширенні ринків збуту картопляного та кукурудязного крхмалю, а також втілювати проекти із виробництва органічного пластику на основі крохмальної сировини.

Більше новин за тегами
Статті

Одним із передових методів підвищення харчової цінності борошна є використання сухої пшеничної клейковини (СПК). Це не лише білковий збагачувач борошна, а й натуральний наповнювач,...

Більше статей за тегами
163
06.11.2018р.
В жовтні прибутковість виробництва молока в Україні зросла на 13%

Український індекс умовної прибутковості молока (УМІ) в жовтні зріс відразу на 13%, що було найбільшою зміною індексу протягом поточного року.

Про це повідомив Андрій Ярмак, економіст департаменту технічного співробітництва Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), но своїй сторінці у мережі Facebook.

«Зростання УМІ в жовтні також перевищувало середнє багаторічне значення, яке складало 11,3% для цього місяця. В минулому році в жовтні УМІ зріс лише на 2,5%», — уточнив експерт.

За словами Андрія Ярмака, таке динамічне зростання УМІ відбувалося на фоні падіння світових молочних цін: індекс молочних цін ФАО в жовтні впав на 4,8%, а індекс GDI – на 3,1%. Зростання УМІ відбувалося, переважно, за рахунок чергового зменшення вартості кормового раціону, та, в меншій мірі, за рахунок зростання закупівельних цін на сире молоко.

«Фактично можна говорити про те, що конкурентоздатність української молочної продукції в світі в жовтні знизилися приблизно на 7-8%, якщо врахувати зростання цін на сире молоко на фоні зменшення експортних цін на готову продукцію», — говорить Андрій Ярмак.

Та додає, що такі тенденції, імовірно, підтверджують відновлення внутрішнього попиту на молочні продукти та показують, що сезонність виробництва молока, хоч і зменшується, але лишається високою.

Ярмак також зауважив, що в жовтні 2018 року професійні виробники молока України заробили на 15,8% менше прибутку, ніж в такому ж місяці минулого року, але вперше за поточний місяць УМІ був вищим, ніж в відповідному місяці 2016 року.

«Взагалі жовтневий рівень прибутків виробників молока не був таким вже поганим – адже він був найвищим за останні чотири роки для жовтня, якщо не рахувати 2017 рік, але на 15% нижчим, ніж середній показник за жовтень протягом останніх семи років. Як і раніше, все залежить від ефективності роботи переробників та експортерів продукції», — коментує Андрій Ярмак.

За даними ФАО, в цілому за поточний рік прибутки професійних виробників молока впали на ті самі 15% порівняно до 10 місяців 2017 року, але були на 17% вищими ніж в 2016 році. Якщо взяти середні показники за 10 місяців попередніх шести років, то в цьому році УМІ був на 6% нижчим за них.

«Отже, рік не можна занести до активу виробників. А це означає що вихід лише один – підвищення ефективності. Адже минулий рік для нас був подарунком долі – світові ціни на масло просто були неймовірно високими. На подібні подарунки в майбутньому розраховувати, мабуть, не варто, а помріяти про них можна», — підсумовує Андрій Ярмак.

Джерело: Agravery.com

Теги та ключові фрази

Більше новин за тегами


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку



Коментарів немає, будьте першими та розпочніть дискусію


   



Пропозиції, що можуть Вас зацікавити
Більше пропозицій за тегами

При використанні матеріалів посилання на www.harchovyk.com (для інтернет ресурсів з гіперссилкою) обов'язкове.