Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію
 






Опитування
Опитування

Якої інформації на нашому порталі Вам би хотілося бачити більше?

Новини
Це найбільш повні і достовірні дані про учасників вітчизняного м'ясjпереробного ринку України.

З 6 серпня 2019 року набув чинності у повній мірі Закон України 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Новий закон приводить українське законодавство відповідно до...

Більше новин за тегами
Статті

Одним із передових методів підвищення харчової цінності борошна є використання сухої пшеничної клейковини (СПК). Це не лише білковий збагачувач борошна, а й натуральний наповнювач,...

Більше статей за тегами
27
24.10.2019р.
Думка: Демонополізація виробництва спирту «доб'є» «Укрспирт» за рік
Демонополізація виробництва спирту «доб'є» «Укрспирт» за рік, а його вартість буде дорівнювати ліквідаційній: металобрухт плюс вартість промислового майданчика.

Таку думку висловив екс-міністр Мінагрополітики України Максим Мартинюк на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Особисто я вважаю "Укрспирт" безнадійним і абсолютним злом. Це токсичний для держави актив, якого треба позбутися. І навіть якщо це відбудеться за ціною металобрухту — стане лише краще», — висловив свою думку Максим Мартинюк.

Він додав, що єдиний спосіб продати морально і фізично застарілі заводи «Укрспирту» — це продавати їх разом з квазімонополією на виробництво спитру етилового на певний період часу.

«Купив завод — маєш право виробляти N декалітрів спирту на рік. Таких покупців може бути 5-6, більше просто не потрібно. А щоб твоя інвестиція в купівлю і модернізацію окупилася — держава гарантує, що нових ліцензій на виробництво харчового спирту не видаватиме протягом, наприклад, 7 років. Але навіть при такій хитромудрій стимулюючій системі ми не вторгуємо ані 6, ані 7 млрд», — пояснив Максим Мартинюк.

Нагадаємо, вчора президентом до ВР було подано законопроект щодо лібералізації виробництва та обігу спирту. А за словами радника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства з питань реформування спиртової галузі Сергія Блескуна приватизація ДП «Укрспирт» дозволить поповнити державний бюджет на 6-7 млрд грн і скоротити тіньовий обіг спирту. 

Довідка:

Максим Мартинюк з 22 листопада 2018 року по 6 лютого 2019 року, як перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України, виконував обов'язки міністра.

Джерело: Agravery.com

Теги та ключові фрази

Більше новин за тегами
  • спирт143
  • Демонополізація виробництва спирту


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку



Коментарів немає, будьте першими та розпочніть дискусію


   



Пропозиції, що можуть Вас зацікавити
Більше пропозицій за тегами

При використанні матеріалів посилання на www.harchovyk.com (для інтернет ресурсів з гіперссилкою) обов'язкове.